BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
There was an error in this gadget

Wednesday, July 20, 2011

Can't Wait!!!


Another 14 days until the D-days come.. I'm waiting the day to meet you.. my sweetheart

Friday, March 25, 2011

25 March 2011

Assalamualiakum...
I wish I have not been this crazy to have passion towards something.. it is good if that passion were good but instead it hinder my attention as a students.. i know this but just can't stop.. thus, i know the biggest challenge were to stop it.. i now understand the feeling of person who lose between pleasure and true meaning of happiness.. Wish me luck so that i can survive.. if i can't stop, please make my interest be less.. son i will have better future.. ^^

Friday, January 14, 2011

Bukit Cerakah...



Paim and I went to Bukit Cerakah at 9am.. It was really really fun even though there are some obstacle.. From entrance (fees:Rm3 perperson) we can choose whether to ride bus, bicycle or walking.. First we decided to take the bus..unfortunately they had some problem so bus service was stop at the moment.. finally..we just walking to go to other destinations.. Our main target to go to 'Taman Empat Musim'.. on our journey.. we have to pass Taman Padi--->Taman Koko-->Taman Burung-->Flying Fox-->Taman Haiwan-->Paintball-->Taman Empat Musim.. But at thetime we in Taman 4 Musim.. we still have energy to continue walking to Taman Hiasan-->Taman Cendawan-->Menara Padang Jauh-->Taman Hidroponik-->Taman Rempah Ratus(End).. Aroungd 12pm we decide to stop as our stomach craving for food... My battery phone finished that i can't continue taking pictures... TT.. never mind memory kept in the mind... <3 <3 i'll continue the journey soon..

Tuesday, December 14, 2010

4.29 A.M

Dah selalu macam ni... Ehmm...
Cantik tak?? Macam embun pagi.. So beauty.. Allahuakhbar.. >_< Picture credit: cyworld Sungmin...
But this is due to snow flakes in Korea... Mana ade snow flakes kt Malaysia kn... hehe..

Thursday, November 11, 2010

Just being crazy again!!! Eeteuk ^^


Cake for celebrating his 28th birthday.. Happy ^^




I found you?? and then i just can't stop searching for you...


Did miracle happen?? I love miracle song.. but i don't think miracle can happen to me.. cause impossible for you to find me.. TT



Are you acting cute?? Please stop... hehe.. you already cute... ^^



Ooo... innocent child... ^^ dimple can't be seen..

Friday, September 10, 2010

Selamat Hari Raya


Hari ni aku dah kat rumah... Yay!! semalam sepatutnya aku bertolak dari Shah Alam pukul 11pagi... Tapi jeng-jeng-jeng.. Boleh plak tiket raya balik aku HILANG!!!! Sedih beb... Ingat tak balik raya dah.. TT tapi nasib aku baik... Adfa lah kawan aku ni kata dia boleh tumpangkan aku balik... Gumbira tak terkira... Malahan aku balik sehari awal plak tu... Wow.. Semua jasa-jasa baik kawan aku ni akan ku kenang sehingga mati.. Cheawah...

So bertolak lah aku dari Shah Alam pada pukul 4 petang... Sampailah rumah pukul 8 malam lebih.... So selamat hari raya semua... Semoga berbahagia di samping keluarga.. Hargai tiap saat anda bersama...

Sunday, August 22, 2010

Daging di McDonald Tidak Halal - JAKIM

Susulan Daging di McDonald Tidak Halal. UPDATE HERE

Terkejut aku bila dapat tau daging yang dijual di restoran makanan segera yang terkenal iaitu McDonald tidak halal. Memang isu ni dah banyak kali timbul, tapi kali ni diperakui sendiri oleh JAKIM. Masya'allah, dah banyak kali makan baru berita ni keluar? OMG! Berikut adalah sumber yang aku dapat.
Aku memohon keampunan dan perlindungan dari ALLAH S.W.T atas kelemahan dan ketidakupayaan ku. Tidak lah aku mengharamkan sesuatu yang ALLAH S.W.T halalkan, sesungguhnya perbuatan itu murtad hukumnya.
Ekoran pengumuman dari JAKIM mengenai penarikan balik pengiktirafan dari senarai yang diiktiraf JAKIM berkuatkuasa 15 April 2010 serta bukti kesahihan perkara ini sememangnya mengejutkan aku.
Aku enggan bersubahat dan dilaknat ALLAH S.W.T atas sebab menyembunyikan kebenaran serta kasih sayang ku sesama saudara seIslam seperti sabda Rasulullah SAW yang bermaksud: “Tidak sempurna Iman seseorang kamu sehinggalah dia menyayangi saudara seIslamnya seperti mana dia menyayangi dirinya sendiri.” (daripada Anas r.a, riwayat Muslim)
‘Sesungguhnya orang-orang yang menyembunyikan apa yang telah Kami turunkan dari keterangan-keterangan dan petunjuk hidayah, sesudah Kami menerangkannya kepada manusia di dalam Kitab Suci, mereka itu dilaknat oleh Allah dan dilaknat oleh sekalian makhluk. Kecuali orang-orang yang bertaubat, dan memperbaiki (amal buruk mereka) serta menerangkan (apa yang mereka sembunyikan); maka orang-orang itu, Aku terima taubat mereka, dan Akulah Yang Maha Penerima taubat, lagi Maha Mengasihani’. (Al-Baqarah: 159-160)
Bukti Pertama : Portal Rasmi Halal Malaysia
- Di sini JAKIM telah menyatakan tidak menerima pakai sijil halal dari Uruguay Islamic Centre.
Klik image untuk saiz lebih besar dan jelas.
Bukti Kedua : Surat dari JAKIM kepada Encik Bob Chan, Pengarah Urusan Mac Food Services (M) Sdn Bhd dan bukti daging berasal dari Uruguay yang tidak memenuhi piawai JAKIM menurut sumber permberi salinan surat ini. Bertarikh 19 Ogos 2010.
Klik image untuk saiz lebih besar dan jelas
Maklumat Tentang Mac Food
Bagi sesapa yang tak percaya Mac Food Services adalah supplier McDonald boleh rujuk kat sini
(direct daripada laman web McDonald Malaysia): CLICK HERE
Info lanjut:
Address :
7 Jalan SS 13/5
45700 Subang Jaya
Selangor Darul Ehsan
Malaysia
Tel : 603-5633 0222
Fax : 603-5634 0189
Contact for Sales/Export :
Mr Bob Chan
(Managing Director)
Present Market :
Malaysia, Brunei Darussalam, Hong Kong, Singapore, Middle East, Vietnam
Product Manufactured :
Chicken (Bone-in), Patties (Chicken), Fish Portions,
Chicken Nuggets, Fish Nuggets, Beef Patties, Beef Nuggets
Brand Names :
FIRST PRIDE, MCDONALD’S

Nota sampingan:
Papepon, aku harap pada sesiapa yang dah baca sama ada terbaca atau membaca dengan sengaja, tolonglah sebarkan. tak kisah lah korang nak copy paste ker, share link ker, ape ker, I don't care okay? yang penting sebarkan. Semua ni demi saudara kita semua. Ingat yer sedara sedari, insan yang cemerlang datangnya dari akal, yer? dengan hati yang bersih, dengan jiwa yang tenang. yer? Kalau kita makan makanan yang kotor seperti makan makanan yang tidak halal, hati kita akan jadi kotor, jiwa kita akan jadi kotor. Jadi, macam mana kita nak jadi insan yang cemerlang? So, simpan dalam akal kita, tanam dalam jiwa kita, makan makanan yang sihat. Sebarkanlah artikel ini. Sekali lagi diingatkan (pakai loudspeaker) TOLONG SEBARKAN!! Assalamualaikum. :)
Aku dapat sumber ni dari Timhar's Blog
feel free to share.

http://kaydaheartless.blogspot.com/2010/08/daging-di-mcdonald-tidak-halal-jakim.html